07.09.2022.

13:46

Foto: M. Dudvarski

Sport

Značajna pobeda mladog MMA borca iz Srbije! Đorđe Bukvić vratio samopouzdanje i demolirao Turčina! (VIDEO)


On je u Areni iz 2.veka u kom su se drevni gladijatori borili na život i smrt pobedio Ahmeta Rasima Palu i tako pokazao da poraz sa FNC 5  nije mnogo uticao na njega.

Ovoga puta Đorđe Bukvić je ušao u meč veoma spreman i ohlađene glave. Trener Petar Tunguz pripremio je taktiku koju je Bukvić ispoštovao od početka do kraja.

Informer

 



Kako je meč počeo tako se odmah pokazalo da greše svi oni koji su mislili da je Pala slab protivnik. Đorđe je to shvatio i nije se zaletao i ulazi u nepotrebne razmene udaraca, nego je strpljivo gradio svaki napad. U prvoj rundi Bukvić je bacao levi kroše i odmah vezivao haj-kikove, a u trećem minutu je desnim direktom iz kontre uzdrmao Palu i zatvorio mu oko. Ipak, Turčin se oporavio i našao spas na žici, nakon čega su oba borca pala u parter.

Na startu druge runde Pala je imao pokušaj rušenja ali se Bukvić dobro odbranio. Đorđe zatim baca levi kroše i koleno. Pala levim svingom pogađa Đorđa, ali Bukvić dokazuje da nema "staklenu" bradu. Oko minut i po do kraja Turčin ruši Bukvića, ali Đorđe ga dobro okreće i zauzima gornju poziciju. Pala se snalazi i zaključava u triangl Srbina. Ipak, to srećom nije bilo dovoljno pa se Bukvić izvlači i žestokim udarcima u parteru završava meč.

- Zadovoljan sam kako se razvio meč. Uradio sam ono što je trebalo i to me dovelo do pobede. Pala je jako tvrd i ni malo nije naivan. U ovom meču je presudilo moje iskustvo. Sada idemo ka nečemu boljem ka nečemu velikom, pa ćemo videti dokle ćemo stići - izjavio je Bukvić odmah nakon meča.

Matija Bosančić koji ovoga puta nije bio u oktagonu već u Bukvićevom uglu ističe da je Đorđe veoma pametno odradio meč.

- Ja Đorđu dođem kao poštar sreće. Veoma dobar meč. sve što smo radili Đorđe je preneo u oktagon i pobedio - rekao je Matija.

Trener Petar Tunguz ističe da je veoma zadovoljna kako je Đorđe Bukvić ispoštovao ono što su se prethodno dogovorili.

- Ohladio je glavu. Znali smo da ne treba da ulazimo sa Turčinom u razmenu, nego da budemo na distanci, pa da rušimo i da završavamo sa "graund end paundom". Đorđe je sve uradio po planu i rezultat nije izostao - naveo je Tunguz.

Bonus video