Autor: Informer.rs

16.09.2022.

12:24

Foto: printscreen

Sport

BEOGRAĐANI U ŠOKU! Formula 1 na Kalemegdanu! Svega mi, ne lažem! (VIDEO)

Legenda Formule 1 Dejvid Kultard voziće Formulu 1 ulicama Beograda, a pred senzacionalni automobilistički spektakl Beograđani su uživali u nesvakidašnjem prizoru na Kalemegdanu. Nisu mogli da veruju šta vide!

- Juče sam se žalila na vožnju kola po Kalemegdanu, a danas se vozi Formula 1. Svega mi ne lažem - komentar je na Tviteru.

Spektakl počinje u 13 časova i trajaće oko dva sata.Glavne zvezde događaja su šampion Formule 1 Dejvid Kultard, Red Bull Driftbrothers i Arunas Gibiježi, specijalista za "stunt ride".

Trasa događaja ide ulicama Studentski trg – Vasina – Trg Republike – Kolarčeva – Terazije i nazad.

Inače, prvi put nakon 1939. godine, kada se u Beogradu održao Gran-pri, tada najveći automobilski događaj u svetu, svi prisutni će moći da dožive sportski audio-vizuelni spektakl  bolida Formule 1!

Inače, bolid "RB7" je još poznat kao “Nastrana Kajli”. Fetel je u njemu  2011. godine osvojio 392 boda, čak 120 više od drugoplasiranog Džensona Batona, koji je branio boje Meklarena. Treći je bio

Kultard je u Formuli 1 debitovao u Monte Karlu 1994. godine, pošto je u Vilijamsu zamenio tragično preminulog Aertona Senu, a najveće uspehe ostvario je kao vozač Meklarena. On je u sezoni 2001. godine bio vicešampion, iza Mihaela Šumahera u Ferariju, a pored toga je četiri puta bio treći u poretku. Iz Formule 1 se povukao pre 14 godina.

Bonus video