Autor: Informer.rs

29.09.2022.

08:16

Foto: printscreen Twitter

Sport

ODBOJKAŠICE NASTAVLJAJU POHOD! Srpkinje igraju bitan meč protiv Nemica

Naša ekipa ostvarila je dve pobede i biće joj važno da trijumfuje u današnjem meču zbog prenošenja bodova u narednu rundu takmičenja.

Srbija je u dva odigrana kola osvojila dve pobede, ali ne maksimalnih šest, već pet bodova. S druge strane, SAD i Nemačka imaju šest. Izvesno je da će te tri selekcije biti učesnice naredne runde takmičenja, u koju se prenose bodovi osvojeni samo protiv ekipa koje su prošle dalje.


Uprkos prilično dobroj poziciji našeg nacionalnog tima, selektor Danijele Santareli nije u potpunosti zadovoljan.

- Na Svetskom prvenstvu moramo da pružimo najbolju igru. Nisam zadovoljan onim što smo pokazali protiv Bugarske, ali rezultat je dobar. Pozitivno je što smo ostvarili dve pobede, ali igra mora biti bolja - poručuje Santareli.
 

Dve selekcije su igrale i na poslednjoj planetarnoj smotri, kada je naš tim slavio maksimalnim rezultatom. Nakon toga, snage su odmeravale u Ligi nacija. Najpre je Nemačka slavila dva puta (3:1, 3:0), dok je Srbija upisala jedan trijumf rezultatom 3-1 u setovima.

U C grupi u četvrtak će se još sastati Kanada – Kazhstan (13.00) i SAD – Bugarska (19.00). Četvrti rival Srbiji na SP biće Kazahstan u petak, 30. septembra od 13.00 časova.

Seniorke Srbije će u poslednjem, 5. kolu C grupe igrati protiv SAD u subotu, 1. oktobra od 19.00 časova.

GRUPA C

Kazahstan - Kanada 13.00
Srbija- Nemačka 16.00
SAD - Bugarska 19.00

Bonus video