30.09.2022.

18:52

Foto: IMMAF

Sport

NA IMMAF EVROPSKOM PRVENSTVU U ITALIJI! MMA reprezentacija Srbije osvojila srebroi i bronzu! (VIDEO)

Ognjen Mićović, koji je uzeo srebro u velter kategoriji, izdominirao je sve do finala u kom je odlukom sudija izgubio od Finca Omara Tugareva. Treba reći da je Mićović veliki deo svojih mečeva rešio u prvoj rundi i to RNC-om.

Drugi naš borac Dževad Baltić, takođe je bio više nego dominantan u poluteškoj kategoriji, i osvojio je bronzanu medalju. A nekoliko mečeva je završio giljotinom.

Informer

Baltić, Hajrović, Nikolić i Mićović

Naši borci na putu do medalja nisu imali nimalo lake protivnike, ali zahvaljući dobrom vođenju trenera Jusufa Hajrovića, odnosno Save Lazića, Baltić i Mićović su pokazali zašto su jedni od najvećih potencijala srpskog MMA sporta.

Luka Nikolić, predsednik MMA Saveza Srbije istakao je da je ovo prvo naše pojavljivanje na IMMAF Evropskom prvenstvu za amatere i da je više nego zadovoljan ostvarenim rezultatima.

- Svaka čast momcima i njihovim trenerima. Ovo je još jedan pokazatelj da Srbija ima veliki potencijal kada je reč o MMA sportu. Takođe, srebrna i bronzana medalja pokazuju da naši klubovi dobro rade i odgajaju prave borce. Moram da kažem i da MMA Savez ima svoje mesto u ovim pobedama. Radimo dalje i idemo po još medalja - istakao je Nikolić.

Informer