Autor: Informer.rs

11.10.2022.

08:59

Foto: beta

Sport

KREĆE ELIMINACIONA FAZA ZA NAŠE ODBOJKAŠICE! Srpkinje protiv Poljske igraju za polufinale SP!

Izabranice selektora Danijelea Santarelija dosad su ostvarile svih devet pobeda na najvećem takmičenju u godini, pa su veliki favoriti da se plasiraju u polufinale.

U slučaju trijumfa, što svi i očekuju, Srpkinje će se u polufinalu sastati sa boljim iz susreta SAD-Turska. Reč je o selekcijama koje je naša reprezentacija već pobedila na ovom turniru. Primač servisa Bojana Milenković veruje da će Srbija nastaviti sa sjajnim igrama i u večerašnjem četvrtfinalu protiv domaćina.

Informer

 

- Verujem da će Poljska igrati bolje nego u našem prvom okršaju jer je ovo za njih najveći izazov dosad. Podrška navijača će im svakako mnogo značiti, ali mi znamo da se nosimo sa pritiskom. Potrebno je da odigramo našu prepoznatljivu igru - poručuje Bojana Milenković.

Prema rečima našeg libera Aleksandre Jegdić, Srbiju čeka najvažniji meč dosad na prvenstvu.

- Neće nam biti lako jer igramo pred svojim navijačima. Sistem takmičenja jeste nesvakidašnji, pošto za kratko vreme igramo sa istim protivnikom. Međutim, ne možemo ništa protiv toga, jedino sve to da prihvatimo i da na meču sa Poljskom prikažemo najbolju igru. Svaka od 14 devojaka je dala doprinos u dosadašnjoj fazi - kaže Aleksandra Jegdić.

SVETSKO PRVENSTVO

Četvrtfinale

Utorak

Italija - Kina 17.00
SAD - Turska 17.30
Brazil - Japan 20.00
Srbija - Poljska 20.30

 

Bonus video