14.10.2022.

16:18

Foto: ossrb.org

Sport

PAŠĆE I BRAZIL! Santareli ovako najavljuje bitku odbojkašica za zlato, a JEDNU STVAR posebno ističe!

- Sutra očekujem da bi meč mogao da bude dug, veoma dug. Ako budemo igrali na našem nivou, jer su dva tima slična u nekim stvarima i drugačija u ostalim situacijama, ali je važno da igramo na svom nivou - rekao je Santareli, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Odbojkašice Srbije igraće sutra u holandskom Apeldornu finalni meč Svetskog prvenstva protiv Brazila.

Aktuelne svetske prvakinje su u polufinalu u sredu dobile Sjedinjene Američke Države sa 3:1, dok je Brazil u četvrtak istim rezultatom pobedio Italiju.

Srbija je do sada na Svetskom prvenstvu ostvarila svih 11 pobeda, a Brazil je jednom poražen u prvoj fazi.

Santareli je dodao da su svaki slobodni trenutak koristili za pripremu.

Informer

Danijele Santareli

- Nismo želeli da gubimo vreme jer je svaki trenutak važan da se pripremimo na najbolji način. Brazil je juče odigrao neverovatnu utakmicu i izbacio Italiju. Brazil je jedan od najboljih timova na svetu", rekao je on.

Odbojkašica Katarina Lazović ocenila je da je Brazil napravio iznenadjenje i na taj način sprečio reprizu finala iz 2018. godine.

- Mislim da je ekipa Brazila veoma dobra ekipa, veoma energična. Sve igračice su uključene, ne samo prvih šest koje igraju. Videli smo da trener sve vreme menja i da u svaku ima poverenje, tako da smo imali dosta posla da gledamo - dodala je ona.

Ove godine Srbija je dva puta u Ligi nacija poražena od Brazila, a poslednji poraz zabeležen je u polufinalu tog takmičenja.

- Mislim da je sad mnogo drugačija situacija, igramo sa mnogo više samopouzdanja i nekako smo sigurni da možemo da odigramo baš dobru utakmicu - rekla je Lazović.

Finale Svetskog prvenstva izmedju Srbije i Brazila na programu je u subotu od 20.00.