Autor: Informer.rs

16.10.2022.

14:23

Foto: Starsportphoto

Sport

TIJANA BOŠKOVIĆ NIKAD ISKRENIJA: Još nisam svesna šta smo uradile! (VIDEO)

Reprezentacija Srbije posbedila je Brazil sa 3:0 i postala šampion sveta u odbojci drugi put u nizu. Srpkinje su nemilosrdno pregazile sve protivnice na šampionatu i domogle se zlata bez izgubljenog meča. 

Samo su u prvom setu Brazilke bile ravnopravne rivalke našim devojkama koje su taj deo dobile sa 26:24, a posle je postojao samo jedan tim. Do trofeja na šamponatu Srbija je došla sa maksimalnih 12 pobeda, sa samo pet izgubljenih setova što je rekord. Samo su Ruskinje do finala stigle sa pet izgubljenih setova 2010. i postale šampionke planete pošto su u finalu izgubile još dva od Brazila.

Informer

 

Dva seta našim devojkama su uzele su Bugarska i Poljska i jedan olimpijski šampion SAD.

Još uvek nisam svesna u potpunosti šta smo uradile. Za nekoliko dana ću shvatiti težinu. Biće potrebno malo vremena da nešto pametnije kažem - našalila se Tijana Bošković i dodala: 

-  Čast je i priviliegija biti deo ovog tima. Ono što smo uradile mislim da retko ko može. Verovale smo jedna u drugu, držale se zajedno, igrale timski i to je doprinelo ovom zlatu. Zahvalila bih se svima vidimo se večeras na dočeku  - poručila je kratko Tijana Bošković.

- Znale smo zašto idemo u Holandiju i vratile smo se sa ovim što vidite oko našeg vrata, sa zlatom. Navikli smo da igramo pod pristikom, uvek se od odbojkašica najviše očekuje u našoj zemlji. Idemo nam super, napravili smo veliki supeh jer smo neporažene. Nisam sigurna da je to nekome još pošlo za rukom.

Informer

 

Na pitanje da li je veća trema sada ili prilikom  odlaska na prvenstvo, Tijana kaže:

- Mislim da je veća trema bila kada smo ovde dolazile nego kada smo išle na Svetsko prvenstvo. Doček prijatelja, porodice, vas novinara... Mislim da će i večeras da bude lepo i uzbuljivo.

Bonus video