Autor: Informer.rs

19.10.2022.

22:32 >> 22:42

Foto: BSS

Sport

IMAMO SIGURNU BRONZU - Janićijević ispisala istoriju srpskog boksa

Jelena je u kategoriji do 66 kilograma stigla do polufinala! Naša reprezentativka je u četvrtfinalnom meču ubedljivo savladala Šahlu Alahverdijevu iz Azerbejdžana, pošto je sudija u ringu prekinuo meč u trećoj rundi.

Jelena, koja je članica Bokserskog kluba Blokovi, dominirala je tokom sve tri runde, ali je i snažnim krošeima uspela da izdejstvuje čak dva brojanja u drugoj rundi. U trećoj rundi Azerbejdžanka je krenula na sve ili ništa, ali Jelena nije dozvolila iznenađenje, usledilo je nekoliko sjajnih udaraca ka rivalki i sudija je bio prinuđen da prekine borbu.

Informer

Jelena Janićijević i Šahla Alahverdijeva

Janićijević je tako postala prva dama u istoriji srpskog boksa koja će doneti seniorsku medalju sa najvećeg takmičenja, evropskog ili svetskog prvenstva. Nadamo se da će biti medalja biti zlatna, ali za to je pre svega potrebno da Jelena u petak savlada narednu rivalku, Nemicu kazahstanskog porekla

Sva finala su na programu u subotu.

Današnji meč uživo su pratili predsednik i potpredsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin i Slobodan Đurić.

Srbija je osim Jelene Janićijević u ringu danas imala i Jelenu Zekić u četvrtfinalu. Naša mlada bokserka odlično se borila protiv iskusnije Bugarke, ali je poražena odlukom sudija.