27.10.2022.

11:58

Foto: Grad Zrenjanin

Sport

DRUGI BOKSERSKI MEMORIJAL ZVONKO VUJIN! Turnir će okupiti talentovane borce iz Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine

Ova značajna sportska manifestacija posvećena je legendarnom zrenjaninskom bokseru, koji je rođen u celu svoju bogatu karijeru proveo je u ovom gradu.

Informer

 

Jednu od najvećih manifestacija posvećenih legendama srpskog boksa,  najavili su sportski direktor Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta, tehnički delegat takmičenja Jovica Panić i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Mane Marčeta posebno ističući da je Memorijal “Zvonimir Zvonko Vujin” važno takmičenje u okviru kalendara Bokserskog saveza Srbije, naglasio je da će ubuduće on biti tradicionalan i da je Zrenjanin grad sa dugom bokserskom tradicijom, a pored legendarnog Zvonka, trenutno ima aktuelnu reprezentativku u ženskoj konkurenciji Aleksandru Rapajić, članicu kluba Petrovgrad i Daria Tomića, perspektivnog boksera Banata. 

Informer

 

- Očekujemo da turnir iz godine u godinu bude sve masovniji i bolji, i da kroz njega čuvamo sećanje na Zvonka Vujina, osvajača dve olimpijske i evropske medalje, jednog od najboljih jugoslovenskih boksera šezdesetih i prve polovine sedamdesetih godina - naglasio je Marčeta.

Informer

Informer

 

Turnir će osim boksera iz Srbije, okupiti talentovane borce iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, a održava se u dvorani koja je 9. decembra prošle godine i zvanično ponela ime Hala sportova Zvonimir Zvonko Vujin. Nekadašnji popularni Medison, najstarija je sportska hala u Srbiji i otvorena je pre tačno 60 godina, a prvi sportski događaj u njoj bio je upravo bokserski meč između “Banata” i beogradskog Radničkog, 4. marta 1962. godine.

Bonus video