Autor: Informer.rs

16.11.2022.

18:39

Foto: ehf

Sport

SKANDAL NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Crnogorke slavile uz USTAŠKU HIMNU! Sve igračice PEVALE pesmu koju HRVATI VELIČAJU! (VIDEO)

Crnogorke su se našle u centru skandala tokom Evropskog prvenstva u rukometu, jer su nakon pobede nad Rumunkama (35:34) u drugoj fazi turnira, slavile veliku pobedu uz stihove kontroverznog hrvatskog pevača Miroslava Škora.

Pesma "Sude mi" koju su devojke pevale u autobusu na povratku iz hale u hotel važi za jednu od najpopularnijih numera među hrvatskim sportistima.

Oni svoje trijumfe proslavljaju uz numere Marka Perkovića Tompsona i Miroslava Škora, pa se za njih dvojicu može reći da najpoznatiji nacionalistički muzičari u Hrvatskoj. Ovog puta su poznatu pesmu iskorstile rukometašice Crne Gore.

Pogledajte kako je to izgledalo: 

Snimak je dospeo na društvene mreže preko profila njihove najbolje igračice Jovanke Radičević. Ona je snimala lajv za svoj profil u autobusu, a uhvatila je i deo u kojem je sporna pesma hrvatskog nacionaliste.

Inače, Radičević je prethodnih dana bila u centru pažnje jer se tokom grupne faze u Podgorici oprostila od domaće publike, a ovo joj je poslednji turnir za nacionalni tim u karijeri. I na njemu će imati šansu za medalju.

Crna Gora je blistala u drugoj grupnoj fazi Šampionata Evrope i u poslednjem kolu protiv Holandije imaju priliku da u polufinale uđu sa prvog mesta.

Do velike medalje za Crnu Goru mogle bi da stignu pod komandom Nišlijke Bojane Popović, koja je od 2009. godine nosila dres njihove reprezentacija, a posle toga postavljena za selektorku.