Autor: Informer.rs

16.11.2022.

19:00

Foto: Pixabay

Sport

NE MOŽE BEZ DRAME NA EP! Mađarice POGURALE Dansku ka polufinalu! (VIDEO)

Ovaj epilog je doneo radost u selekciji Danske, koja je obezbedila plasman u polufinale. Dankinje će u direktnom duelu sa Norveškom odlučivati o prvom mestu u grupi.

Nemačka je pobedila Rumuniju sa 32:28 (16:14), pa se još uvek nada osvajanju treće pozicije u grupi i borbi za peto mesto.

Najefikasnije kod Slovenki bile su Ana Gros sa šest i Nataša Ljepoja sa pet golova, dok su Mađarsku do trijumfa vodile Gita Klujber sa devet i Greta Marton sa četiri pogotka.

Izabranice Dragana Adžića morale su da pobede Mađarsku da bi ostale u trci za plasman u polufinale ili osvajanje trećeg mesta, koje je donosilo meč za peto mesto, odnosno mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Ipak, Mađarska je ostala bez ikakvih šansi za plasman u polufinale i treće pozicije, ali je i pored toga borbeno ušla u meč. Posle egala u prvom poluvremenu, Mađarice su pobegle na 26:21 i rutinski priveli utakmicu kraju.

Nemačka je posle velike neizvesnosti savladala Rumuniju 32:28, koja sada čeka epilog duela između Holandije i Crne Gore, odnosno Francuske i Španije, kako bi saznala da li je stigla do trećeg mesta u grupi i prilike da se bori za peto mesto.

Podsetimo, peta pozicija donosi plasman na naredno Svetsko prvenstvo, uz mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.