Autor: Informer.rs

16.11.2022.

20:06

Foto: Starsportphoto

Sport

ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO! Šampionke sveta dobile protivnice! Odbojkaši u grupi sa Italijanima!

Aktuelne svetske šampionke smeštene su u grupu A, koja se održava u Gentu, a rivalke će im biti domaćin Belgija, Slovenija, Poljska, Ukrajina i Mađarska.

Što se tiče muškaraca, izabranici Igora Kolakovića smešteni su u grupu A, zajedno sa Italijom, Švajcarskom, Nemačkom, Belgijom i Estonijom, njihovi mečevi će se igrati u Rimu, Peruđi i Ankoni.

Šampionat Evrope u konkurenciji odbojkašica na programu je od 15. avgusta do 3. septembra naredne godine, a igra se u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji. Izabranice Danijelea Santarelija brane srebro osvojeno prošle godine u Beogradu.

Selektor Srpkinja je izneo prve utiske posle žreba u Napulju.

- Grupa nije laka, igramo protiv domaćina Belgije. Dobre su i ostale selekcije, kao Poljska sa kojom smo odigrali težak meč u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Slovenija, Ukrajina, Mađarska... nije jednsotavna grupa. Važan turnir, želimo da ostvarimo što bolji rezultat posle drugog mesta osvojenog u Beogradu - istakao je Santareli.

Informer

selektor svetskih šampionki Danijele Santareli

A GRUPA – GENT, BELGIJA:

SRBIJA, BELGIJA, SLOVENIJA, POLJSKA, UKRAJINA, MAĐARSKA

C GRUPA – DIZELDORF, NEMAČKA:

NEMAČKA, AZERBEJDŽAN, TURSKA, ČEŠKA, ŠVEDSKA, GRČKA

B GRUPA – VERONA, MONCA I TORINO (ITALIJA):

ITALIJA, RUMUNIJA, BUGARSKA, HRVATSKA, BOSNA I HERCEGOVINA, ŠVAJCARSKA

D GRUPA – TALIN, ESTONIJA:

ESTONIJA, FINSKA, HOLANDIJA, FRANCUSKA, SLOVAČKA, ŠPANIJA

Evropsko prvenstvo za odbojkaše igraće se od 28. avgusta do 16. septembra, a osim u Italiji igraće se i u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Srbija je na prethodnoj smotri zauzela četvrto mesto.

Selektor odbojkaša Igor Kolaković napominje da je važno pokazati reakciju, posle lošeg rezultata i eliminacije u osmini finala Svetskog kupa.

Informer

selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković

- Dobro je što u razigravanju nećemo odmah ići na svetskog prvaka. Posle grupe se odmah igra na ispadanje, tako da je vrlo važno kako će se igrati posle razigravanja u grupi. Videćemo na koga ćemo naići, kako će nas poslužiti žreb do kraja. Evropsko prvenstvo je jedno od tri najvažnija takmičenja tokom naredne sezone, moramo dobro da se spremimo i nastupimo bolje nego na prethodnom Svetskom prvenstvu - rekao je Kolaković.

A GRUPA – RIM, PERUĐA I ANKONA (ITALIJA):

SRBIJA, ITALIJA, ŠVJACARSKA, NEMAČKA, BELGIJA, ESTONIJA

C GRUPA – SKOPLJE, SEVERNA MAKEDONIJA:

SEVERNA MAKEDONIJA, CRNA GORA, POLJSKA, HOLANDIJA, ČEŠKA, DANSKA

B GRUPA – VARNA, BUGARSKA:

BUGARSKA, FINSKA, SLOVENIJA, UKRAJINA, HRVATSKA, ŠPANIJA

D GRUPA – TEL AVIV, IZRAEL:

IZRAEL, RUMUNIJA, FRANCUSKA, TURSKA, PORTUGALIJA, GRČKA