Autor: Informer.rs

18.11.2022.

14:29

Foto: PSS

Sport

Srpski pauerlifteri u pohodu na Evropu!

Na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu za subjuniore, juniore i seniore koje će biti održano od 24. novembra do 4. decembra u Poljskoj uzeće učešće i srpska reprezentacija. Srbiju će predstavljati 10 trenutno najboljih srpskih pauerliftera iz sve tri starosne kategorije.

Podmladak naše reprezentacije, diviziju subjuniora, čine Elena Mijatović, članica PLK Disciplina iz Beograda, i Lazar Kandić, član SU „Svarog“ iz Svrljiga.

U kategoriji juniora Srbiju će predstavljati Anastasia Nergeš Orčik, član PLK „Gladijator“ iz Elemira, i Novak Lukić, član SUDT „Dinamo“ iz Pančeva .

U seniorskoj, takozvanoj Open diviziji, Srbiju će predstavljati Aleksandra Aranitović, Sanja Mirković član PLK „Konzulat“ iz Knjaževca, Kristina Cvjetićanin i Jovana Radovanov članice  SUDT „Dinamo“ iz Pančeva, Mirko Božić član PLK „Gladijator“ iz Elemira i Milan Smiljanić član PLK Disciplina iz Beograda.

- Pauerlifting u Srbiji zvanično postoji od 1996. i po prvi put u istoriji reprezentacija Srbije će imati dvocifren broj reprezentativaca. Evropsko prvenstvo je jedno od najprestižnijih takmičenja u ovom sportu i daćemo sve od sebe da naš uspeh, koji ćemo meriti osvojenim medaljama, bude direktno srazmeran broju naših reprezentativaca - izjavio je predsednik Pauerlifting sveza Srbije, internacionalni sudija i aktivni takmičar, Milan Smiljanić.

Bonus video