Autor: Informer.rs

27.11.2022.

08:49 >> 09:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

ŽIVOT PIŠE ROMANE! 18 meseci nakon MOŽDANOG UDARA Srbin brani u ŽIVOTNOJ FORMI! (VIDEO)

Godinu i po dana prošlo je od kako su iz Švajcarske stigle stravične vesti da je nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Marjanac doživeo moždani udar. I dok su svi strepeli nad sudbinom sjajnog golmana on se spremao za povratak na parket, a 18 meseci kasnije brani u životnoj formi u dresu Araua. 

Iako ima 37 godina Marjanac brani kao nikada u karijeri. On je tokom vikenda pogurao svoj Arau do velike pobede posle preokreta budući da je švajcarski tim na poluvremenu gubio sa 11:18. Tada je među stative stao srpski golman i za 19 minuta skupio je čak 11 odbrana uz samo četiri primljena gola. 

Informer

Proglašen je Dragan Marjanac igračem utakmice, a podsećamo da je početkom godine još uvek bilo nejasno da li će uopšte moći da nastavi sa rukometom. On je u maju 2021. godine na treningu doživeo moždani udar, bio je prinuđen da uči osnovne stvari budući da njegove ruke nisu mogle da izvršavaju komande mozga. 

Marjanac u Arauu ima srpsko društvo budući da je trener golmana u švajcarskom velikanu Miloš Čučković. 

- Ja sam mu pre svega prijatelj, ali i trener i da budem iskren imao sam velike sumnje da li će on to moći. 318 dana nakon što je kolabirao na treningu i nekoliko dana kasnije imao operaciju srca, vratio se u aprilu, a danas igra bolje nego ikada - rekao je Čučković. 

Objasnio je Dragan Marjanac da je od starta znao da će se vratiti na parket budući da je to ono u čemu uživa kroz čitav život. 

- Igram sa radošću i uživam u svakom trenutku koji mogu da doživim kao igrač. Možda je zato i došlo moje vreme. Imao sam mnogo vremena za razmišljanje, dugo je trajao proces povratka sa terapijama i treninzima. Niko nije znao da li će to uspeti, ali sam dobio toliko pozitivne energije od svoje podrške i uspelo je - rekao je Marjanac. 

Nema nameru srpski golman da završava karijeru sada kada je u svom zenitu, a na pitanje "šta dalje" imao je jasan i kratak odgovor. 

- Šta dalje? Nadam se da ću moći još bolje - rekao je Marjanac.