09.12.2022.

13:38

Foto: Informer

Sport

Završeno Evropsko prvenstvo u Poljskoj! Srbi doneli punu torbu medalja!

Elena Mijatović, članica PLK "Disciplina" iz Beograda, osvojila je drugo mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji do 76 kg i postala vicešampion Evrope u pauerlifting sportu. Elena je u avgustu ove godine u kategoriji do 84 kilograma osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu u disciplini benč pres bez opreme u Mađarskoj.

Informer

 

Lazar Kandić, član SU "Svarog" iz Svrljiga zauzeo je osmo mesto u kategoriji subjuniora do 105 kg. U kategoriji juniora Srbiju su predstavili: Anastasia Nerges Orčik, članica PLK "Gladijator" iz Elemira, osvojila je šesto mesto u ukupnom plasmanu u kategoriji do 52 kg.

Novak Lukić, član SUDT "Dinamo" iz Pančeva, osvojio je bronzanu medalju u disciplini čučanj, a zauzeo je četvrto mesto u kategoriji do 105 kg. 

Informer

 

U seniorskoj, takozvanoj Open diviziji, Srbiju su predstavili: Aleksandra Aranitović, živi i radi u Kuvajtu, osvojila je treće mesto u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 52 kg i time donela prvu žensku seniorsku medalju u istoriji našeg sporta.

Informer

 

Sanja Mirković, kategorija 57 kila, članica PLK "Konzulat" iz Niša zauzela je 19 mesto, Kristina Cvjetićanin u kategoriji do 84 kg, članica SUDT "Dinamo" iz Pančeva, osvojila je 13 mesto, Jovana Radovanov u kategoriji +84 kilograma, članica  SUDT "Dinamo" iz Pančeva uzela je deveto mesto. Mirko Božić, kategorija do 105 kg, član PLK "Gladijator" iz Elemira zauzeo je  22 mesto.

Informer

Na ovom Evropskom prvenstvu Srbija je dobila još dvoje internacionalnih sudija. Sudijske ispite položili su: Milos Milićević i Kristina Cvjetićanin. Čast da bude glavni sudija na takmičenju dobio je i naš Milan Smiljanić.