09.12.2022.

16:58

Foto: M.R.

Sport

HOKEJAŠI NA TRAVI JOŠ JEDNU SEZONU ZAVRŠAVAJU S USPEHOM! Nove stranice istorije ovog olimpisjkog sporta ISPISALI KRASNOPISOM

Prema rečima Mire Jotića, generalnog sekretara SHNT u protekloj 2022. godini učinjeno je mnogo da bi se hokej na travi popularizovao kod školske omladine. Takođe, putem atraktivnih manifestacija i programa učinjeno je sve kako bi srpska prestonica bila uspešan organizator međunarodnih takmičenja i dobar domaćin hokejašicama i hokejašima iz Srbije i regiona. 

Informer

 

Tom prilikom veliki broj dece imao je priliku da prikaže veštinu i znanje u hokeju na travi tokom turnira odigranog na Adi Ciganliji, a posebno na Prvom hokej festivalu održanom 4. i 5. juna, na kome se nadmetalo trinaest ekipa. Veličanstvene slike sa Ade Ciganlije tada su obišle Evropu!

- U narednoj godini tačnije u junu očekujemo da Beograd bude uspešan domaćin mnogim ekipama iz EU, koje će u Beograd doći na Drugi hokej festival, kao i na obeležavanje 70 godina postojanja HK BASK, osnovanog davne 1953. godine - rekao je Miro Jotić generalni sekretar SHNT Beograda.

Informer

 

On je podsetio da je na tradicionalnom nadmetanju mladih hokejaša i hokejašica na travi, u borbi za trofej Beograda učestvovalo petnaest ekipa iz Srbije i Bugarske.

- Mladi hokejaši i hokejašce na travi Beograda na ovakvim manifestacijoma dobijaju posticaj da još više i bolje rade na usavršavanju veština i otkrivanju tajni hokeja na travi, kako bi u budućnosti ostvarili vrhunske rezultate u ovom atraktivnom olimpijskom sportu.

Informer

 
Pripreme za najmlađe hokejašice i hokejaše na travi

Sa ciljem da se što bolje pripreme za narednu sezonu, Miro Jotić je istakao da su za mlade hokejaše i hokejašice organizovane pripreme u Bosilegradu od 10. do 17. decembra. 

- Pod okom iskusnih trenera EHF iz Bugarske, dobiće novi elan, znanje i snagu da još bolje i više rade na usavršavasnju svoje veštine. Naravno mnoge od ovih nabrojanih stvari ne bi bile moguće bez podrške Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i sekretara Nikole Penića- konstatovao je Miro Jotić generalni sekretar SHNT Beograda.