Autor: Informer.rs

19.12.2022.

14:59

Foto: printscreen

Sport

TORŽESTVEN ISPRAĆAJ! MIHA JE UJEDINIO SRBIJU I ITALIJU! Ministar UTUČEN nakon sahrane! (VIDEO)

Tužan dan u čitavom svetu! Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović danas je sahranjen u Rimu, a njegovom ispraćaju na večni počinak prisustvovao je i ministar sporta i omladine republike Srbije Zoran Gajić. 

Ministar je na komemoraciji održao emotivan govor, a nakon sahrane je u razgovoru za srpske medije istakao zahvalnost prema Italijanima koji su na najdostojniji način ispratili legendu svetskog fudbala. 

- Pre svega moramo da se zahvalimo svim ljudima u Italiji koji su organizovali toržestveni (svečan) ispraćaj. Ovo je događaj koji priliči njegovom delu i imidžu koju je ostavio. Siniša je jedan od onih koji su na najdostojniji način reprezentovao naš sport i narod sa svim vrlinama i manama. Niko nije bez mana, ali je on sve to radio na šarmantan i šmekerski način. I kao takav, u emotivnom italijanskom narodu, ostavio je trag. U bazilici nema ko nije bio. Nema toga u svakoj zemlji i sportu. Promenio je toliko klubova, obično ljudi sa nekim "zarate", pa vam to ne zaborave. Posebno kod nas na Balkanu, ali on je uspeo sve to da ujedini. Sve klubove, Italiju i Srbiju. Glavni utisak koji nosim je toliko poštovanje koje su mu ukazali - rekao je ministar Zoran Gajić.