Autor: Informer.rs

21.12.2022.

21:10

Foto:

Sport

TEŽAK PEH ZA ORLOVE! Đerona u VELIKOM PROBLEMU! Povredio se jedan od najboljih reprezentativaca! Propušta Svetsko prvenstvo?

Najveća snaga srpskih rukometaša uoči predstojećeg Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj biće u golmanskom tandemu, po mnogima jednog od najboljih na planeti, Vladimira Cupari i Dejanu Milosavljevu.

Uoči okupljanja Orlova, koje je zakazano za nedelju u Staroj Pazovi, stigle su loše vesti za selektora Tonija Đeronu. Jedan od najboljih čuvara mreže današnjice Dejan Milosavljev povredio se pre nekoliko dana pred duel sa Gumersbahom u Bundesligi.

Klub iz Berlina je na svom zvaničnom sajtu je objavio da je Milosavljev povredio ligamente stopala i da neća braniti u narednom meču Bundeslige protiv Lajpciga za šest dana, ali i da je njegovo učešće na Svetskom prvenstvu pod znakom pitanja.

Popularni Banda nije bio ni prošle godine akter Evropskog prvenstva u Segedinu, jer je nekoliko dana pre početka takmičenja bio zaražen virusom korona. 

Đerona je za završne priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo pozvao četvoricu golmana. Osim standardnih Milosavljeva i Cupare, poziv su dobili Milan Bomaštar i Todor Jandrić.

Dejan je bio najzaslužniji za prolazak Srbije na Šampionat sveta, jer je blistao u dvomeču baraža sa Slovencima u aprilu.

Informer

Đerona i Dejan Milosavljev

Reprezentacija Srbije će igrati u grupi u Katovicama sa Nemačkom, Katarom i Alžirom, a prve tri selekcije nastavljaju takmičenje u narednoj rundi. Igraće u istom gradu, a mogući protivnici su joj Norveška, Holandija, Severna Makedonija i Argentina.

Srpske rukometaše za tri nedelje čeka start Svetskog prvenstva, a glavni cilj je plasman u četvrtfinale i viza za Olimpijske igre 2024. u Parizu.