Autor: Informer.rs

26.12.2022.

08:01

Foto: Rukometni savez Srbije

Sport

ORLOVI SPREMNI ZA LET! Svetsko prvenstvo sve bliže, Đerona okupio reprezentativce!

U Sportski centrar Fudbalskog saveza Srbije stigla je većina rukometaša, kao i stručni štab na čelu sa Tonijem Đeronom, dok će se naknadno priključiti momci koji nastupaju u nemačkoj Bundes ligi.

- Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre- rekao je po dolasku selektor Orlova.

Informer

 

Do kraja godine, Đerona će skratiti spisak za trojicu, pa će 20 rukometaša od prvog dana januara da se bori za mesto u najboljoj selekcije na Svetskom prvenstvu.

Miloš Orbović istakao je atmosferu u ekipi zbog koje je jedva čekao da dođe na okupljanje.

- Fenomenalan je osećaj. Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje- rekao je desni bek švajcarskog Kriens Lucerna.

Informer

 

Desno krilo reprezentacije, jedan od najiskusnijih, Bogdan Radivojević, iako dolazi posle napornog prvog dela sezone, naglašava da za dres Srbije nikada ne fali motiva.

- Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom. Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe -  rekao je Radivojević.

Na poslednju proveru pred put u Poljsku odlazi se 5. januara, kada će Srbija odmeriti snage u dve utakmice sa selekcijom Švedske, drugim domaćinom turnira.

Prvu rundu takmičenja, Orlovi će igrati u Katovicama u Grupi E, a rivali su Nemačka, Katar i Alžir. Ukoliko Srbija bude na prva tri mesta ostaje u ovom poljskm grafu, a u narendoj rundi Orlović će odmeriti snage sa tri od četiri selekcije – Norveška, Makedonija, Holandija i Argentina.