03.01.2023.

16:10

Foto: Starsportphoto

Sport

DELFINI ZADOVOLJNI UČINKOM NA TURNEJI PO SAD! Drašović: Pokazali smo karakter!

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju SAD posle izvođenja peteraca sa 14:11 (2:4, 1:1, 6:5, 2:1 – 3:0) i sa dve pobede i dva poraza završili takmičenje na turniru u Dalasu. Konačan plasman biće poznat posle utakmice SAD i Španije u noći između utorka i srede.

- Završili smo pobedom turnir koji nas je zadesio u momentu u kome nismo najspremniji. Prvi put smo sa novim trenerom. Od početka smo dizali nivo igre, grešaka je bilo sve manje. Idemo uzlaznom putanjom i sa optimizmom možemo da čekamo sledeće akcije i takmičenja - rekao je Drašović, a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Drašović je sa 11 golova bio najefikasniji srpski vaterpolista na turniru, na kome je ekipa na početku izgubila od SAD sa 12:16 i Španije 11:12, a zatim pobedila Španiju sa 14:12 i danas SAD sa 14:11 posle peteraca.

- Srećan sam zbog pobede. Nikad nije lako sa Amerikom kod njih. Pokazali smo karakter. Nismo dobro počeli, ali smo se skupili. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve više kao ekipa i to nam je donelo pobedu - dodao je povratnik u repezentaciju Nemanja Ubović.

Informer

Sava Ranđelović

Zadovoljan je bio i reprezentativac Sava Ranđelović.

- Imamo već dve pobede u ovoj godini. Dizali smo se iz utakmicu u utakmicu. Nije ovo makismum, pred nama je dosta rada ali je pobeda bitna zbog jačanja našeg karaktera. Idemo dalje - istakao je Ranđelović.