Autor: Informer.rs

09.01.2023.

20:03 >> 20:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

SPEKTAKULARNA SRBIJA SRUŠILA PRVAKA EVROPE! Orlovi najavili LET na Svetskom prvenstvu!

Pružila je Srbija žestok otpor Šveđanima pre tri dana u Lundu, ali je doživela častan poraz. Bila je to dobra uvertira za ono što je veliki broj navijača večeras mogao da gleda u Halmštadu. Nove Orlove, spremne za podvig na Svetskom prvenstvu i trijumf Đeronine čete nad prvakom Evrope i to posle preokreta - 30:28 (12:13). 

Igrala je Srbija sjajno tokom čitavog meča. Nešto slično prethodnom okršaju, tada su Orlovi sjajan nivo održavali do 45 minuta, a onda pali. Večeras u Halmštadu sušta suprotnos, četa Tonija Đerone dala je gas u finišu meča, preokrenula rezultat i pokazala da je spremna za najviše domete na predstojećem Svetskom prvenstvu! 

Informer

Mnogi će reći da se radi o prijateljskom meču - što i jeste istina. Ipak, ova pobeda daje krila reprezentaciji pred početak planetarnog šampionata budući da su Šveđani želeli pobedu kao da se radi o takmičarskom meču. 

Lazar Kukić i Bogdan Radivojević su bili najefikasniji u pobedničkom timju sa po pet golova. Vukašin Vorkapić, Petar Đorđić i kapiten Nemanje Ilić upisali su se po četii puta u listu strelaca, dok su Mijajlo Mrsenić, Ivan Popović i Predrag Vejin pogodili po dva puta.

Srbija je smeštena u grupu E koja će se igrati u Katovicama na Svetskom prvenstvu. Prvi rival izabranicima Tonija Đerona biće Alžir 13. januara, potom sledi okršaj sa Nemcima dva dana kasnije, a za kraj 17. duel sa Katarom.