14.01.2023.

18:30

Foto:

Sport

ĐERONA PRED NEMAČKU! Evo šta je selektoru Srbije NAJBITNIJE!

Rukometaši Srbije sastaju se u nedelju (18 časova) u Katovicama sa selekcijom Nemačke, u meču drugog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu.

- Nemačka ima igrače koji su puni samopouzdanja, biće teška borba, ali mi smo spremni i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Na video analizi ovog jutra fokusirali smo se na odbranu njihovih šuteva i akcija koje smo videli protiv Katara, ali i u pripremnim duelima sa Islandom - rekao je Đerona, preneo je Rukometni savez Srbije (RSS).

Obe selekcije su u prvom kolu Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj ostvarile pobede. Orlovi su bili bolji od Alžira sa 36:27, dok su Panceri savladali Katar sa 31:27.

Španski stručnjak je dodao da početak meča protiv Alžira nije bio dobar, ali da je ekipa ostala mirna i uspešno odradila zadatke.

- Najbitnije je da su svi igrači dobili određenu minutažu i da su svi odgovorili svojim zadacima - ocenio je Đerona.

Informer

Dragan Pešmalbek će biti spreman za Nemačku

Levi bek Ilija Abutović naglašava da srpski rukometaši bolje poznaju narednog rivala, kao i da će protiv Nemačke morati da odigraju na višem nivou.

- Ono što je sigurno jeste da nećemo odustajati i da ćemo se boriti svih 60 minuta bez obzira na razvoj situacije - istakao je Abutović.

Za meč protiv Nemačke biće spreman pivotmen Dragan Pešmalbek, koji se povredio tokom utakmice sa Alžirom.