Autor: Informer.rs

19.01.2023.

17:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

KATAR BIO BLIZU ČUDA, A ONDA SE UKAZAO TEN VELDE! Holandija PREŽIVELA i zapretila SRBIJI!

Ostavila je Holandija izuzetan utisak tokom prve tri utakmice na Svetskom prvenstvu i pokazala da bi mogla da bude jedno od prijatnijih iznenađenje na planetarnom takmičenju. Ipak, utakmica nije počela onako kako su Lale želele, ali su na kraju izvojevale izuzetno važnu pobedu u borbi za četvrtfinale - 32:30 (15:19).

Katar je još jedom pokazao da se radi o velesili koja na klupi ima maestranog Valera Riveru. Španac je sjajno spremio svoje izabranike za ono što ih očekuje protiv atipičnih Holanđana, a oni su to tokom prvih 30 minuta bez greške sproveli u delo. 

Informer

Kapiten Madadi leteo je po terenu, sjajno ga je ispratio i pivotmen Benali, a da je u sastavu Katara bio Rafael Kaput nema sumnje da bi se Holanđani suočili sa porazom... Ovako, nestalo je azijskoj selekciji snage da se bori protiv Kai Smitsa i Luka Steinsa koji su slomili optor rivala uprkos ubedljivom zaostatku posle prvog poluvremena - 15:19. 

Uspeo je selektor Holanđana Stefan Olson da razbudi svoje izabranike tokom pauze, a u prvi plan iskočio je Rutgen ten Velde. Krilo Lubekea je postiglo čak osam golova na ovom meču i ponelo epitet igrača utakmice. 

Informer

Holanđane u narednom kolu očekuje duel protiv Srbije, a potom i veliki derbi sa Nemcima. Sa druge strane, Katar ide na noge Norveškoj, a potom će koplja ukrstiti i sa Argentinom. 

DRUGA RUNDA - PRVO KOLO: 

Holandija - Katar  32:30 (15:19)

Nemačka - Argentina 18:00

Srbija - Norveška 20:30