Autor: Informer.rs

21.01.2023.

18:50

Foto: Reuters

Sport

ZEMLJOTRES U NAJBRŽEM CIRKUSU NA SVETU! Princ KUPUJE Formulu 1 za 18 MILIJARDI!

Mnogobrojni šeici koji su do sada uplivali u fudbal, promenili su najpopularniju sporednu stvar na svetu.

Dokaz tome su usponi Mančester sitija i PSŽ-a, dok je Njukastl zahvaljujući tom kapitalu postao najbogatiji klub sveta, a sada je u samom vrhu Premijer lige.

U Saudijskoj Arabiji sada igra Kristijano Ronaldo i potpisao je najbogatiji ugovor u istoriji fudbala, a tamo se igraju španski i italijanski Superkup. Sigurno ne samo zbog ljubavi prema fudbalu.

Posle fudbala, Arapi nameravaju da promene i Formulu 1, pa je stigla pomalo neverovatna vest.

Od 2017. godine "najbrži cirkus na svetu" ima novog američkog vlasnika koji je sada dobio neverovatnu ponudu od 18,25 milijardi evra. Ponudu su dali Saudijci koji su kupili i Njukastl Javni investicioni fond države Saudijske Arabije, na čijem je čelu predsednik ove države Princ Mohamed bin Salman.

Informer

 

Isti investitor ponudio je i preuzimanje Formule 1, koja se smatra najskupljim sportom na planeti.

Ukoliko se napravi poređenje sa iznosom za koji je slavni Berni Eklston prodao Formulu 1 2017. godine, može se reći da je ovaj iznos koji su ponudili Arapi neverovatan.

Informer

Berni Eklston

Naime, Ekslton koji je vodio bogatstvo Formule 1 skoro četiri decenije, prodao je kompletan posao za iznos između 4 i po milijarde evra.

Pošto je dobio ovu ponudu, vlasnik F1 je i odbio. Pomenuti izvor tvrdi da su pregovori počeli još krajem prošle godine, ali da nisu mogli da se održe, zbog stalnog odbijanja od strane Amerikanca.

Očigledno je da u ovom slučaju Arapi nisu uspeli da kupe novcem ono što žele, ali izvesno je da neće proći mnogo vremena do kada ćemo ponovo čitati slične njihove apetite.