Autor: Informer.rs

21.01.2023.

22:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

KRAJ NADE - SRBIJA OSTALA BEZ ČETVRTFINALA! Protiv HOLANDIJE za OLIMPIJSKI SAN! (FOTO)

Poslednja nada Srbije ugašena je večeras u Katovicama... Posle poraza od Norveške ništa nije bilo u rukama Orlova, trebala nam je pobeda Holandije nad Nemačkom da bi zadržali šanse za plasman u četvrtinale, ali je selekcija Štefana Olsona parirala moćnim Pancerima svega 20ak minuta, a onda je usledilo gaženje - 32:25 (15:12). 

Imala je Nemačka večeras i više nego raspoloženog Andreasa Volfa na golu. Začarao je svoju mrežu golman Vive Kielcea i bio nerešiva enigma za Holanđane! Na drugoj polovini terena briljirao je Juri Knor i potvrdio epitet najboljeg pojedinca u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva. 

Informer

Vodili su Holanđani tokom prvih 15 minuta, imali i dva gola prednosti kada su se Nemci razigrali i preuzeli stvari u svoje ruke. Bedem pred golom Volfa bili su Kloster i Johanes Gola na šta Luk Steins i Kai Smits kao lideri Holandije nisu imali odgovor. 

Kako je utakmica odmicala Volf je bio sve bolji, terao je Holanđane na lošu realizaciju, a u finišu Lale nisu imale ni sreće budući da je okvir gola zaustavljao njihove pokušaje kada god bi golman Nemačke bio "savladan". 

Ovom pobedom Nemačka se plasirala u četvrtfinale, a o konačnom plasmanu odlučivaće se u poslednjem meču u grupi kada im rival bude Norveška. Skandinavci su takođe stopostotni u dosadašnjem delu takmičenja, a danas su rutinski savladali Katar. 

Informer

Što se Srbije tiče, našoj reprezentaciji je preko potrebna pobeda nad Holandijom kako bi zadržala šanse za plasman među deset najboljih i tako sačuvali šanse za olimpijske kvalifikacije.