Autor: Informer.rs

22.01.2023.

13:05

Foto: Starsportphoto

Sport

ORLOVI NE ODUSTAJU OD OLIMPIJSKIH IGARA! Daćemo SVE OD SEBE protiv Holandije!

Rukometaši Srbije ostali su bez šanse da se plasiraju u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali nada za olimpijske kvalifikacije još postoji. Orlovi su odradili veliku stvar pobedom nad Argentinom, a sada im je neophodan ubedljiv trijumf nad Holandijom kako bi ostli u trci za deseto mesto. 

- Ništa nije ozbiljno, malo se upalilo od napora, biće bolje. Bili smo umorni posle Norveške, i fizički i psihički. Loše smo podneli taj poraz, morali smo da izvučemo iz toga. Teško je bilo ući u meč. U drugom poluvremenu smo bili kao pravi tim, pokazali smo karakter - rekao je Stefan Dodić nakon pobede nad Argentincima. 

Oštar start nad Borzašom u finišu prvog poluvremena razbudio je Orlove. Tada je umalo došlo do fizičkog obračuna između Srbije i Argentine, a sve to je pomoglo Đeroninoj četi da zaigra angažovanije. 

- Moralo je da malo da se „zakrvi“, da dobijemo emociju, da guramo jače. Argentina se nijednog momenta nije predavala, znali smo da moramo u nastavku da budemo mnogo bolji. Znamo dosta o Lalama. Verujem da ćemo na pravi način da završimo takmičenje - jasan je srpski bek.