Autor: Informer.rs

22.01.2023.

13:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

BORIMO SE DO KRAJA, NEMA ODUSTAJANJA! Selektor ZAGRMEO! Orlovi žele Olimpijske igre!

Nisu uspeli Orlovi da opravdaju svoja očekivanja i izbore plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali je jasno da Srbija ima čemu da se nada. Rukomet je u usponu, generacija predvođena Tonijem Đeronom igra sve bolje i beleži odlične rezultate, a za kraj uspešnog Svetskog prvenstva dolazi duel protiv Holandije koji bi mogao našim momcima da obezbedi plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. 

- Nadali smo se do poslednjeg trenutka i priželjkivali pobedu Holandije, ali golman Volf je bio na visini zadatka i zautavio ih sa svih strana. Kako je san o četvrtfinalu gotov, sada moramo da damo sve od sebe, da se borimo do kraja i završimo na što boljoj poziciji kako bismo bili u prilici da se borimo za Olimpijske igre. Pobediti Holandiju neće biti ni malo lako, igrači su jako umorni i na nama je da ih oporavimo i pripremimo za završni duel - rekao je Toni Đerona. 

Informer

Nemci su usporili brzu igru Holandije i tako došli do pobede, da li je to recept koji Srbija može da iskoristi protiv Lala?

- Holnadija igra na isti način sve svoje utakmice, brza tranzicija, imaju šest do sedam igrača koji igraju gotovo sve vreme. Biće ovo fizički jako zahtevna utakmica. Nadam se da će činjenica što možemo da menjamo i uključujemo više igrača može da nam donese prevagu u ovoj utakmici - podvukao je selektor Srbije.