Autor: Informer.rs

23.01.2023.

10:15

Foto: Tanjug/AP

Sport

NAŠA REPREZENTACIJA IGRA POSLEDNJI MEČ NA SP! Rukometaši Srbije jure prvu pobedu protiv evropskog tima

Izabranici španskog stručnjaka Tonija Đerone ostali su bez šanse za plasman u četvrtfinale, ali današnji meč nije u potpunosti bez značaja.

Osim što bi značilo za samopouzdanje, jer bi bila prva pobeda protiv evropske selekcije još od 2013. i trijumfa nad Belorusijom, tu je i borba za 10. mesto. Ta pozicija bi mogla da odvede u kvalifikacije za Olimpijske igre 2024, ali je pre svega važno da večeras zablistaju i dostojno se oproste od SP, što naglašava i Đerona.

Informer

 



- Kako je san o četvrtfinalu gotov, sada moramo da damo sve od sebe, da se borimo do kraja. Treba da završimo na što boljoj poziciji kako bismo bili u prilici da se borimo za Olimpijske igre. Pobediti Holandiju neće biti nimalo lako, igrači su jako umorni - poručuje Đerona.

Informer

 



Na startu druge faze Srbija je poražena od Norveške, a onda je pala Argentina. Bek Stefan Dodić kaže da im je teško pao početak druge faze.

- Bili smo umorni posle Norveške, i fizički i psihički. Loše smo podneli taj poraz, morali smo da izvučemo iz toga. Uspeli smo pobedom nad Argentinom i sada verujem da ćemo na pravi način završiti takmičenje - kaže 19-godišnji reprezentativac.

Bonude video