Autor: Informer.rs

27.01.2023.

22:33

Foto: Tanjug

Sport

DOMAĆIN BESPOMOĆAN PRED TRIKOLORIMA! Mem UTIŠAO Stokholm! Finale Francuska - Danska!

Nećemo gledati reprizu finala iz 2021. kada su Danci osvojili drugu titulu pobedivši Šveđane u finalu.

Ovog puta Skandinavci su zaustavljeni na pretposlednjem stepeniku i to pred svojim navijačima, u Stokholmu, pošto su Francuzi delovali više nego ubedljivo tokom svih 60 minuta, pa će selekcija "tri krune" i posle 24 godine morati da sačeka na petu svetsku krunu.

Dika Mem je odigrao najbolji meč na šampionatu, Eloim Prandi i Nedim Remili su bili raspooženi, dok je nepogrešiv sa sedam metara bio Kentin Mae.

Selekcija Francuske će u finalu igrati protiv već pomenutih Danaca, koji su u prvom polufinalu bili bolji od Španije i imaće priliku da osvoje četvrti pehar na planetarnoj smotri najboljih rukometaša.

Najefikasniji u pobedničkoj selekciji bio je Ludovik Fabregas sa šest golova, dok su po pet pogodaka postigli Kentan Mae i Dika Mem.

Informer

 

U domaćoj reprezentaciji bolji od ostalih je bio Erik Johanson sa pet pogodaka, a po četiri su dodali Danijel Peterson i Džonatan Karlsbogard.

Francuska je poslednju titulu prvaka sveta osvojila 2017. godine, a u nedeljnom finalu (20.30) za protivnika će imati dvostruke uzastopne svetske prvake.

U borbi za treće mesto u nedelju od 18.00 igraju Španija i Švedska.