Autor: Informer.rs

14.02.2023.

17:08

Foto: Starsportphoto©

Sport

NAKON HANSENA ODLAZI JOŠ JEDAN! Rukometne LEGENDE se POVLAČE!

Došlo je vreme za smenu generacije u rukometu... Nakon što je Mikel Hansen objavio kraj karijere zbog prevelikog stresa, njegovim stopama krenuo je i Luk Abalo. Legendarni francuski reprezentativac na kraju sezone okačiće patike o klin i tako završiti veoma uspešno rukometno putovanje. 

Francuz je nedavno obavestio javnosti da će ova sezona biti poslednja u njegovoj karijeri koja traje preko 20 godina. Abalo trenutno brani boje Zikstar Tokija, a rešio je da do kraja sezone pomogne japanskom timu u napadu na titulu nakon čega će otići u penziju. 

Informer

Luk Abalo je karijeru počeo u Ivriju, a potom je branio boje Siudad Reala, Pari Sen Žermena, Elveruma i za kraj Tokia. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 289 utakmica i postigao čak 859 golova. 

Tokom svoje bogate karijere osvojio je sve što se moglo osvojiti. Po tri puta bio je šampion na Olimpijskim igrama, Svetskom i Evropskom prvenstvu, uz to ima još pregršt medalja sa raznih takmičenja. Mnogi ga smatraju najboljim desnim krilom u istoriji rukometa iako je konkurencija paklena.