Autor: Informer.rs

18.02.2023.

19:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

HEROJSKI PODVIG VOJVODINE! Lale među OSAM NAJBOLJIH u EHF Kupu!

Veliki uspeh za srpski rukomet! Iako se radi o trećem po jačini evropskom takmičenju. Rukometaši Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale EHF Kupa uprkos porazu od Arendala u Norveškoj - 37:33. 

Sjajna igra izabranika Borisa Rojevića na prvom meču koji je igran pre sedam dana u Novom Sadu i ubedljiva pobeda od 13 razlike bila je dovoljna Lalama za plasman među osam najboljih. O kakvom uspehu se radi dovoljno govori podatak da je Arendal prošle godine bio vicešampion Norveške! 

Lale su na poluvremenu bile u egalu - 18:18 što je bio znak da slavlje u Novom Sadu može da počne. Norveški vicešampion morao je da odigra perfektno u u nastavku meča što im nije pošlo za rukom iako su pobedili sa četiri razlike. 

Informer

Gregor Ocvirk bio je najraspoloženiji u sastavu Vojvodine, a Boris Rojević večeras nije imao raspoložene golmane budući da ni Arsenić, ni Lučin nisu briljirali. Sa druge strane raspucani su bilI Drago Hantaru i Aksel Strupstad, ali je to bilo dovoljno samo za pirovu pobedu. 

Najefikasniji igrač kod Voše bio je Luka Rogan koji je pogodio šest puta, Gregor Ocvirk dodao je pet, koliko i Boris Pohuski. Kod Andala Hantaru je osam puta pogađao mrežu Lala, Strupstad sedam, a Gjermundes šest. 

Vredi istaći da je Vojvodina u Norveškoj bila lišena pomoći Mohameda Aziza Alija koji je ostao u Novom Sadu kako bi zalečio povedu skočnog zgloba. Rukometaš iz Tunisa zimus je pojačao Lale i biće ogromno pojačanje u nastavku sezone.