Autor: Informer.rs

22.02.2023.

22:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

PARTIZANOV "DŽELAT" NAREDNI RIVAL VOJVODINE! Novosađani žele EVROPSKU TITULU!

Ostvarila je Vojvodina istorijski podvig u EHF Kupu! Četa Borisa Rojevića je u dvomeču bila bolja od norveškog Arendala, a žrebom je odlučeno da će srpski šampion u narednoj rundi takmičenja igrati protiv Gorenja! 

Slovenački sastav je jesenas bio bolji od Partizana i u ovom momentu su prvi favorit za titulu nakon ispadanja Arendala. Ipak, činjenica da je VOjvodina bila bolja od Norvežana daje za pravo Lalama da se nadaju novom uspehu i plasmanu u polufinale. 

Pored toga, Vojvodina zna i potencijalnog rivala u polufinalu. Ukoliko Lale eliminišu Gorenje iz Velenja rival će im biti bolji iz dvomeča češke Dukle i švedskog Alingsasa! 

Informer

Za Gorenje brani boje juniorski reprezentativac Srbije, pivotmen Branko Predović koji se našao na širem spisku Tonija Đerone za mečeve sa Norveškom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Slovenci su u osmini finala bili bolji od Anortozisa. 

Prvi mečevi četvrtfinala su na programu 18. ili 19. marta, a revanši su sedam dana kasnije. Polufinale je planirano sredinom aprila.