Autor: Informer.rs

02.03.2023.

19:30

Foto: ap photo

Sport

FOTOGRAFIJE KOJE SU ODUŠEVILE PLANETU! Mihael Šumaher u krilu drži dečaka, koji će postati VELIKI ŠAMPION Formule 1!

Proslavljeni prvak "najbržeg cirkusa na svetu" nedostupan je javnosti od 2013. godine kada je preživeo težak pad na glavu, na skijanju u Alpima. Od tada je prikovan za krevet, a porodica i supruga Korina ne dozvoljavaju javnosti da se sazna u kakvom je Mihael stanju.

U najnovijim epizodama Netfliksove dokumentarne serije ''Drive to Survive'', objavljene su dosad neviđene fotografije Mihaela Šumahera.

Čuveni Šumi, koji u Formuli 1 ima 91 pobedu, pojavljuje se u epizodi u kojoj je u prvom planu njegov sin Mik. Ali, tu je i Maks Ferštapen, aktuelni svetski prvak, i to kao dečak koji je u Mihaelovom društvu na dve fotografije.

Ove fotografije su veoma iznenadile poklonike Formule 1.

Na jednoj fotki Šumaher senior u krilu drži Maksa i ćerku Đinu-Mariju, dok na drugoj fotografiji razgovara sa malenim Ferštapenom.

Od ranije se zna da su Mihael Šumaher i Maksov otac Jos Ferštapen bili dobri prijatelji, u vreme dok su se borili za prestiž u Formuli 1.

U epizodi Maks Ferštapen govori o odrastanju uz porodicu Šumaher. MIhael i Jos su se intenzivno družili dok su vozili za Beneton, ali i kasnije, kada je legendarni šampion prešao u Ferari.

– Išli smo zajedno na praznike kad smo bili mali, dve porodice. I te uspomene će uvek ostati u mom sećanju – rekao je Ferštapen senior.