21.03.2023.

18:03

Foto: BSS

Sport

NA SUDIJE NE MOGU DA UTIČEM! Jelena Janićević nakon poraza na Svetskom prvenstvu: Bila sam bolja, ali...

- To se vidi i na mom licu jer osećam i znam da sam bila bolja. Po mišljenju mog stručnog tima pobedila sam u sve tri runde, a sudije su sva tri puta dale prednost mojoj protivnici, čak su u trećoj rundi meni "brojali", a ona je bila u nokdaunu. Od pet sudija četiri su bile iz zemalja koje su susedi sa Uzbekistanom - rekla je Janićijević Tanjugu.

Prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima, bronzom prošle godine na Evropskom prvenstvu, istakla je i da su uslovi u Indiji jako loši.

- Prvo ću da se istuširam čim se vratim u hotel, nastaviću da jedem zdravo jer je hrana u Indiji za nas Evropljane, pa ne mogu da nađem politički kotektnu reč, odvratna. Ne mogu da jedem ništa sem pirinča i suve ribe, nikad lakše nisam održavala kilažu. Nije prilagođena našem stomaku i svi članovi tima su u nekom trenutku imali neku vrstu bolesti - istakla je Janićijević.

Takođe, jako su teški uslovi za treniranje, nismo imali salu za trening u hotelu, najbliža je udaljena 10 kilometara do koje smo morali sami sa idemo taksijem, dodala je srpska bokserka.

- Ono što bih prvo volela da uradim kad dođem u Beograd je da razgovaram sa našim međunarodnim sudijama koje su ovde (Jovana Ugrenović i Marija Petković, prim. aut), da dođu na sparing treninge i objasne mi šta je poen, a šta ne, jer ja to očigledno ne znam, pa da treniram za buduća međunarodna takmičenja - zaključila je Janićijević.