Autor: Informer.rs

02.04.2023.

09:40

Foto: Tanjug/AP

Sport

TOTALNI HAOS U AUSTRALIJI! Ferštapen slavio posle neviđene drame! (VIDEO/FOTO)

Na podijumu u Australiji, pored Maksa Ferštapena, bili su Luis Hamilton i Fernando Alonso. Sajnc je kažnjen sa pet sekundi, a potom slede Strol, Perez, Noris, Hulkenberg, Pijastri, Džou, Cunoda i Botas. Alonso je došao do 101. podijuma u karijeri, dok je dodatni bod za najbrži krug pripao  Peresu, koji je najbolje vreme postavio neposredno pre odustajanja Magnusena.

Totalna lidnica u Melburnu! Tri prekida, izalazak sigurnosnog vozila, veliki broj odustajanja... obeležili su Veliku nagradu Australije.  

Pravu dramu videli smo u finišu. Kevin Magnusen je u 55. od 58 krugova ostao bez desne gume, trka je prekinuta jer je na stazi bilo mnogo delova pneumatika. Svi su vraćeni u boks, pa je tako poništena prednost koju su vozači ranije stekli. Usledio je dramatičan rasplet i totalna ludnica posle ponovljenog starta. Sajnc i Alonso su se dodirnuli, pa je Alonso s trećeg mesta, koje je držao do tada, pao na 11. poziciju.

Nakon toga smo ponovo videli crvenu zastavu i novi prekid trke i još jedan start, pa je prema ranijem poretku Alonso vraćen na treće mesto. Tačnije, svi vozači su vraćeni kako je i bilo. Ferštapen, Hamilton, Alonso, Sajnc, Strol, Perez, Noris, Hulkenberg, Pjastri i Cunoda opet su startovali, ali iza sigurnosnog automobila. Sajnc je najgore prošao, jer je dobio kaznu od pet sekundi za raniji sudar s Alonsom, pa je na kraju ostao bez poena.

Informer

 

- Ne zaslužujem kaznu, ne zaslužujem da ostanem bez poena - poručio je vozač Ferarija svom timu.

Ferštapen je na čelu generalnog plasmana sa 59 bodova, ima 15 više od Pereza, dok je Alonso treći sa 45, a 38 ima Hamilton. 

Informer

 

Naredna trka je na programu 30. aprila - Velika nagrada Azerbejdžana.