04.04.2023.

21:44

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sport

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Dušan Borković: Verujem da Vučićeviću nije lako, ali on je spreman da se bori za svoja uverenja i principe!

Glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, osuđen je na kaznu od šest meseci zatvora zbog verbalnog delikta, tačnije tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću, a podrška mu stiže sa svih strana.

Tom prilikom podršku Draganu J Vučićeviću je pružio i naš proslavljeni automobilista Dušan Borković.

- Smatram da je sloboda govora jedno od osnovnih ljudskih prava. Nekada se slažemo sa iznetim stavovima, nekada nam smetaju, a mada sam i sam više puta doživljavao jako pozitivne ili krajnje negativne natpise na društvenim mrežama, čvrsto sam uveren da nije način da neistomišljenike osuđujemo na zatvor. Verujem da Vučićeviću nije lako, ali on je neko ko je spreman da se bori za svoja uverenja i principe, bez obzira na cenu - rekao je on.

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.