Autor: Informer.rs

07.04.2023.

17:28

Foto: beta

Sport

SRBIJA NA KORAK OD SVETSKOG PRVENSTVA! Rukometašice PREGAZILE Turkinje!

Velika pobeda Srbije u Giresunu. Izabranice Uroša Bregara napravile su krupan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo pošto su sa 24:33 (10:15) savladale Tursku! Rukometašice su tako stekle ogromnu prednost uoči revanša koji je na programu za pet dana u Beogradu. 

Rukometašice Srbije su nešto sporije otvorile utakmicu što je dalo Turkinjama šansu da povedu na startu. Ipak, na krilima sjajne Sanje Radosavljević brzo je sve došlo na svoje mesto iako je prvo poluvreme obeležio veliki broj tehničkih grešaka. 

Kako se bližio odlazak na odmor srpska reprezentacija igrala je sve bolje. Na golu je briljirala Kristina Graovac što je ulilo samopouzdanje našem nacionalnom timu. Srbija je u finišu prvog dela igre napravila seriju 1:4 i na odmor otišla sa pet golova prednosti. 

Informer

Početkom drugog poluvremena Turkinje su imali stravičan nalet, ali je na golu izvanredna bila Kristina Graovac. Otvaralo je to prostora za brze kontre Srbije koje je golom krunisala Sanja Radosavljević, te spasa domaćoj selekciji nije bilo. 

Vredi napomenuti da je dvomeč protiv Turske od posebnog značaja za našu reprezentaciju budući da se Kristina Liščević, Jovana Stojiljković i Jelena Lavko povlače iz nacionalnog tima. Svetsko prvenstvo igra se krajem godine u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.