Autor: Informer.rs

12.04.2023.

19:41 >> 19:43

Foto: Starsportphoto

Sport

EMOTIVNO VEČE NA BANJICI! Srbija overila plasman na SVETSKO PRVENSTVO! Legendarne RUKOMETAŠICE se povukle iz REPREZENTACIJE!

Srpske rukometašice obezbedile su plasman na Svetsko prvenstvo! Glavni cilj je ispunjen, a izabranice Uroša Bregara učestvovaće na planetarnoj smotri krajem godine koja se održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Posao je bio rešen još u Giresunu kada su naše devojke slavile sa 33:24, dok je tačka na dvomeč sa Turkinjama stavljen večeras na Banjici - 32:25. 

Kultna beogradska dvorana bila je popunjena do poslednjeg mesta, više od dve hiljade navijača došlo je da isprati rukometašice na Svetsko prvenstvo, ali i u reprezentativnu penziju Kristinu Liščević, Jovanu Stoiljković, Jelenu Lavku, Kristinu Graovac i Tamaru Radojević. Pre utakmice generalni sekretar RSS Svetozar Stanković uručio je cveće i plakete zaslužnim rukometašicama koju se odigrale poslednji meč u dresu reprezentacije.

Informer

Tokom intoniranja himne bilo je i suza među našim rukometašicama, a onda je Srbija rutinski odradila posao i plasirala se na Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara na odmor su otišle sa golom prednosti, a u nastavku je raspoložena bila Jovana Stojiljković koja je rešila pitanje pobednika i zadala poslednji udarac Turkinjama. 

U nastavku meča Uroš Bregar šansu je dao igračicama koje će više minuta dobiti nakon povlačenja pomenutih rukometašica. Jovana Milojević i Dunja Tabak pokazale su da se na njih može računati u budućnosti, posebno na prestojćem Svetskom prvenstvu.