Autor: Informer.rs

23.04.2023.

06:41

Foto: Starsportphoto

Sport

REKA LJUDI U PRESTONICI! Neka padne rekord Beogradskog maratona! Svet će videti naš PRAZNIK TRČANJA!

Prijavljeno je preko 10.000 trkača iz zemlje i inostranstva, a organizatori se nadaju i da će pasti rekord manifestacije po kojoj je i te kako poznata srpska prestonica.

- Imaćemo 25 elitnih trkača, koji imaju vremena ispod 2.10,54 koliki je rekord Beogradskog maratona. Lepo vreme i visoka temperatura u nedelju neće im ići na ruku, ali se i pored toga nadamo najboljem rezultatu na stazi dugoj 42,195 kilometara - naglasio je nedavno direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Start maratonske, polumaratonske i trke na 10 kilometara je u 9 časova. Osim domaćih takmičara prijavili su se i atletičari iz 64 zemlje sveta. Biće održana i štafetna trka u polumaratonu, koja počinje u 9.00, kao i Trka zadovljstva na 2,3 kilometara koja će startovati u 10.15 časova.

Informer

Posle 28 godina Maraton će biti direktno prenošen, zahvaljujuć TV Arenasportu.

Očekuje se da će Maraton biti upamćem i po najvećem broju muzičko-zabavnih stanica do sada, a timu se pridružio i muzički festival "Lav fest", koji je organizavao pet muzičkih stanica, sa kojih će učesnike zabaljati pet najpoznatijih Di-džejeva...

- Predstavićemo grad i državu u najlepšem mogućem svetlu i nadamo se pomoći u dobojanu domaćinstva ua Ekspo 2027 - ističe Habuš.

Inače, prošle godine su u maratonu slavili Tedal Gebretsadik Čekole i Mulgeta Birhanu Fejisa iz Etiopije, a u polumaratonu Muli Lisu Mavio i Pol Tiongei iz Kenije.