Autor: Informer.rs

25.04.2023.

16:46

Foto: Starsportphoto

Sport

SPREMA SE SPEKTAKL U NOVOM SADU! Voša DOMAĆIN prvog meča u FINALU! Za EVROPSKI TROFEJ u Norvešku!

Uspela je novosadska Vojvodina da napravi ogroman podvig ove sezone i plasira se u veliko finale EHF Kupa. Izabranicima Borisa Rojevića na putu ka tituli stoji norveški Nerbo, a organizatori takmičenja danas su saopštili kako će izgledati finalni dvomeč. 

Stara dama će na svom terenu 27. ili 28. maja dočekati Nerbo. Još uvek nije poznato da li će meč biti igran na Slanoj bari ili u SPENS-u budući da je interesovanje za utakmicu ogromno. Žrebom u Beču danas je odlučeno da se prvi duel igra baš u Novom Sadu, dok je revanš sedam dana kasnije u Norveškoj. 

Informer

Vojvodina ima šansu da posle 22 godine u Srbiju donese evropski trofej, prvi put još od Jugovića koji je bio pobednik istog takmičenja, ali je tada EHF Kup nosio ime Čelendž Kup. 

Podsetimo, Lale su u polufinalu izbacile šveski Alingsos. Posle poraza u Skandinaviji sa 25:24 u revanšu u subotu, Novosađani su bili ubedljivi, dobili su sa 32:24 pred 2.000 gledalaca na Slanoj bari. Sa druge strane, Nerbo je bio bolji od drugog norveškog predstavnika Runara i to posle sedmeraca. U prvom meču je branilac trofeja pobedio u gostima sa 29:27, ali je u revanšu izgubio takođe sa dva gola razlike – 31:33, pa je penal rulet odlučio finalistu, a Nerbo je bio uspešniji – 5:3.