10.05.2023.

15:01

Foto: Zoran Sinko

Sport

PRVI PUT OD TRAGEDIJE OGLASIO SE KOBILJSKI! Njegova poruka slama srca

U nesreći koja se desila prošle srede, učenik sedmog razreda K. K. došao je ujutru naoružan u školu "Vladislav Ribnikar" i ubio čuvara i osmoro đaka, među kojima je bila i malena Ema K. (14). Na njenom opelu Vladika Ilarion otkrio je da se devojčica hrabro isprečila između K. K. i druge dece, i pitala ga zbog čega to radi. Život je izgubila, ali je nekoj drugoj deci dala vremena da pobegnu i izbegnu tragediju. 

Informer

Dragan Kobiljski

Njen otac je ipak zamolio da se o njoj ne priča ništa više nego o drugoj deci.

"Poštovani, cenimo Vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvešćenja ljudima i društvu da se vrate pravim vrednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi koji samo žele da tihuju svoju bol. Nama ne prija, niti se slažemo sa pominjanjem našeg deteta više u odnosu na ostalu tragično stradalu i teško povređenu decu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim porodicama" napisao je Kobiljski na Fejsbuku.

Pre nekoliko dana oglasila se i devojčicina majka Nina Borović Kobiljski.

"Hvala mnogo svima, beskrajno cenimo svaku reč utehe i podrške, kao tinjanje svetla u najdubljem mraku. Molimo se za sve naše anđele i njihovog nebeskog čuvara Dragana. Molimo se za povređene drugare i nastavnicu. Koliko smo nemi od bola za našom stradalom decom, toliko smo sretni zbog svih koji su uspeli da se spasu. Bog neka nas sačuva od besa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživeli"- napisala je nedavno majka.