Autor: Informer.rs

11.05.2023.

23:23

Foto:

Sport

ŠOKANTNA ISPOVEST ŠAMPIONA! O'Saliven: Droga i alkohol su mi uzeli sedam godina života

Engleski sportista je duži vremenski period imao problema sa porocima, a borio se i sa depresijom. 

Njemu je zbog toga oduzeta titula prvenstva Irske 1998. godine nakon što je bio pozitivan na testu za kanabis, a 2000. je počeo lečenje od zavisnosti.

- Postoji ogromna praznina. Izgubio sam šest, sedam godina pijući i uzimajući kanabis. Onda su usledile četiri godine borbe sa rehabilitacijom i stvarima van snukera sa kojima se nisam baš najbolje nosio. Nisam bio fokusiran na snuker. Verujem da svi imaju probleme, ali 10 godina nisam uopšte napredovao. Nisam mnogo vežbao, i nisam imao prostora u svojoj glavi za pobedu - izjavio je O'Saliven za Bi Bi Si.

Najbolji snukeraš sveta osvojio je 2022. godine svoju sedmu titulu svetskog prvaka, a na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu je poražen u četvrtfinalu od Luke Brasela, ovogodišnjeg šampiona.

Informer

O'Saliven, čiji roditelji su završili u zatvoru kada je on bio tinejdžer, rekao je da je uzimao alkohol i kanabis kako bi "preživeo dan".
- Izgubio sam sebe i samopouzdanje i morao sam da uzimam supstance da bi uopšte imao socijalni život. Onda se očistiš, postaneš nezgodan u društvenim situacijama i pomisliš "kako da se nosim sa situacijama"? Kako da živim čist? - otkrio je Englez.

Popularni Roni otkrio je snuker sada posmatra kao "veliko bekstvo", i da se opusta igrajući ovaj sport.

- Uvek sam voleo snuker i on mi je najvažniji. On uklanja sva moja iskušenja. Rehabilitacija me je naučila da je sreća unutrašnja stvar, i od 2020. godine apsolutno verujem u to - zaključio je O'Saliven.