21.05.2023.

14:46

Foto: Arkus liga

Sport

KREĆE BORBA ZA TROFEJ: Rukometaši Vojvodine brane titulu, Partizan hoće prvo mesto posle 11 godina

Rukometaši Vojvodine dočekaće večeras od 18.00 časova (RTS 2) ekipu Partizana u prvoj utakmici finala plej-ofa domačeg takmičenja. Novosađani se bore za deseti uzastopni trofej u prvenstvu, dok crno-beli žele da, posle 11 godina bez titule, ponovo postanu prvaci države.  Onaj ko prvi stigne do dve pobede, podići će pehar.

Informer

Trener Vojvodine Boris Rojević, žali što njegov tim neće biti kompletan, ali veruje da će igrači koji budu na terenu dati sve od sebe da ova sezona bude najuspešnija u dosadašnjoj istoriji kluba. 
- Stigli smo do finala Arkus lige, nacionalnog Kupa i EHF Evrokupa, što je sjajan rezultat za  nas. Međutim, posle utakmica sa Dinamom u polufinalu plej-ofa, gde smo doživeli veliki broj povreda, postavlja se pitanje u kom sastavu ćemo istrčati na teren, bez koliko igrača, i to je veliki hendikep za nas. Jedan naš igrač je završio sa longetom, drugi sa gipsom, treći sa štakama, a četvrti ima oteklinu nosa. Borićemo se kao lavovi da, uprkos tome, iz sva tri finala izađemo kao pobednici. Pokušaćemo da potvrdimo ono što smo pokazali i prethodnih meseci, a to je da smo najbolja ekipa. Partizan nikada nije igrao lepši rukomet nego sada sa Dariom Krželjom kao trenerom i ima jako dobre igrače na svakoj poziciji, neki od njih su čak vanserijski. Očekuje nas zanimljivo finale i nadam se da će gledaoci uživati. Poželeo bih sreću   i Partizanu i mojim momcima i neka bolji pobedi - zaključio je Rojvić. 

Informer

Strateg crno-belih Dario Krželj, smatra da je prednost Novosađana u tome što imaju iskustvo osvajanja trofeja i dobro znaju kako da slome otpor protivnika u odlučujućim utakmicama. 
- Na prethodna dva susreta sa Vojvodinom u ovoj sezoni gubili smo fokus u poslednjih 15 minuta, iako smo tokom većeg dela utakmice bili u prednosti. To se dešava zbog rostera koji imaju, jer njihovi igrači znaju kako se osvajaju titule i bogato iskustvo koje poseduju pravi razliku. I ovoga puta Vojvodina je favorit, ali mi smo Partizan i nikada se ne predajemo. Nebitno je ko je nam je protivnik, uvek idemo na pobedu. Nadam se punim tribinama, jer će to biti dodatni motiv za moje igrače. Moja jedina želja je da sve prođe fer i korektno, bez povreda,  da bude pravo finale i da pobedi bolja ekipa, jer to i jeste svrha sporta. Očekujem da će biti neizvesno. Svi klubovi su odigrali veliki broj utakmica, igrači su premoreni i mislim da jedva čekaju da se sezona završi. Međutim, ovo je finale, za ovo su živeli i radili poslednjih deset meseci i motivacije neće faliti - rekao je Krželj.