Autor: Informer.rs

26.05.2023.

23:10

Foto: reuters

Sport

POST TRAJE PREDUGO! Alonso želi prvu pobedu posle 10 godina

"Napadaću jače nego u bilo kojoj drugoj trci. Došao sam ovde i pokušaću da pobedim", rekao je Alonso.

U prvih pet trka ove sezone Alonso je četiri puta zauzeo treće mesto.

On je treći u generalnom plasmanu, ispred dvojca Red Bula Maksa Verstapena i Serhija Peresa koji su pobedili u svih pet trka.

"Lagao bih ako bih vam rekao da nisam došao ovde mišljenja da mogu da pobedim. Ovo je jedinstvena prilika", rekao je 41-godišnji Alonso.

Trka se u nedelju od 15 časova vozi na ulicama Monte Karla, što odgovara rizičnom stilu vožnje dvostrukog svetskog šampiona.

"Znamo da su Monako i Singapur specifične ulične trke. Potrebno vam je samopouzdanje na slobodnim treninzima, da se sve više približavate zidovima", dodao je Alonso.

Informer

On je do sada ostvario 32 pobede i ima 102 plasmana na pobednički podijum. Poslednju trku dobio je 2013. godine na domaćem terenu u Španiji kada je vozio za Ferari.

Alonso ima dve pobede u Monaku, ali poslednju 2007. godine, kada je startovao sa pol pozicije.

U pet trka ove sezone dominirao je Red Bul, ali zbog nezgodne staze u Monaku mogući su sudari, ali su mogući i kvarovi i problemi sa pouzdanošću.

"Ako se nešto od toga dogodi u nedelju, automatski smanjujete zaostatak i postaje zanimljivije. Šampionat je dug, nećemo odustati. Fenomenalno je šta je Aston Martin napravio, uživanje je voziti bolid. Lak je za vožnju, brz", rekao je Alonso.