Autor: Informer.rs

30.05.2023.

19:51

Foto: Starsportphoto©

Sport

EVROPSKI VELIKAN UKRAO PARTIZANOVOG KAPITALCA: Petrić dve godine u Vardaru!

Pravio je Partizan ove sezone čuda u srpskom rukometu i mimo svih očekivanja dogurao do finala ARKUS lige. Trener Dario Krželj je od supertalentovanih momaka izvukao maksimum, protiv Vojvodine se nije moglo, a kao što je bilo i očekivano - osipanje crno-belih je počelo. Prvi je sidro iz Humske digao Stefan Petrić. 

Talentovani levi bek karijeru nastavlja u Vardaru, kao što je i najavljeno. Sin legendarnog Vladimira Petrića potpisao je dvogodišnji ugovor sa skopskim velikanom, a u crno-crvenom dresu menja makedonskog reprezentativca Filipa Taleskog. On u tabor dvostrukog evropskog prvenstva stiže kao slobodan igrač nakon što mu je saradnja sa Partizanom istekla. 

Vardar je nakon dogogdišnje dominacije u makedonskom rukometu predao titulu Pelisteru, a da stvar po crveno-crne bude gora - sezonu su završili kao trećeplasirani iza Alkaloida. Zbog toga, rešila je uprava kluba da naredne godine smanji budžet i sa mlađim snagama krene u novu eru. 

Informer

Imaće Stefan Petrić u Skoplju srpsko društvo pošto je nedavno ugovor sa Vardarom potpisao i Marko Srdanović, doskorašnji rukometaš Metaloplastike koji menja Dejana Manaskova. Od prošle sezone u Vardaru je i Darko Đukić, srpski reprezentativac se oporavio od povrede i u Skoplju imaju velika očekivanja od njega u narednom periodu. 

Kada govorimo o Stefanu Petriću vredi napomenuti da je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde, a debitovao je i za prvi tim pre nego što je 2019. godine stigao u Partizan. Uz kapitena Nikolu Zečevića, Uroša Kojadinovića i Andreja Trnavca bio je glavna snaga crno-belih čime je zaslužio poziv seletkora Tonija Đerone u razvojni tim.