Autor: Informer.rs

01.06.2023.

18:39

Foto: Starsportphoto

Sport

ISTORIJSKI USPEH! Vaterpolisti Novog Beograda nakon trilera u finalu Lige šampiona

Nakon regularnog dela meča rezultat je bio 8:8 (1:1, 2:4, 4:1, 1:2), a nakon peteraca beogradska ekipa je bila uspešnija i slavila sa 4:2. Za titulu prvaka Evrope boriće se protiv boljeg iz večerašnjeg susreta Vuljagmeni - Pro Reko.

Golove na krajnje uzbudljivom današnjem meču za Novi Beograd postizali su Duško Pijetlović dva puta, Strahinja Rašović, Alvaro Granados, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopulos i Dimitrios Skumpakis. Sa druge strane, za Barselonetu su pogađali Alberto Munariz tri puta, Felipe Perone i Mark Larumbe po dvaput i Dušan Matković jednom.

Informer

 

Meč je bio pun preokreta i uzbuđenja, a konačnih 8:8 bilo je na tri minuta pre isteka regularnog dela meča. Na petercima bolje su se snašli vaterpolisti srpske ekipe. U prvoj seriji Perone i Drašović su pogodili, a na startu druge serije Munariz je pogodio prečku, a Granados gol. U trećoj golove su dali Larumbe i Rašović, dok je Pavilard promašio za Barselonetu na startu četvrte. Veliko slavlje Novobeograđanima doneo je Vlahopulos pogotkom za konačnu pobedu.