Autor: Informer.rs

04.06.2023.

19:41

Foto: ossrb.org

Sport

SVETSKE ŠAMPIONKE PONOVO RAZOČARALE! Četvrti uzastopni poraz Srpkinja u Ligi nacija

Aktuelne svetske šampionke su danas u Antaliji izgubile od selekcije Kanade sa sa 3:2 (18:25, 28:26, 25:23, 18:25, 15:12) u četvrtom meču prve nedelje Lige nacija. 

Naše devojke se tako iz Turske vraćaju bez pobede, jer su prethodno izgubile i od Poljske, Turske i Amerike. Izabranice selektora Đovanija Gvidetija trenutno su 13. na tabeli sa samo dva osvojena boda. 
Srpkinje, koje su igrale u podmlađenom sastavu, dobro su otvorile meč i dobile prvi set, ali su protivnice u nastavku posle velike borbe uspele da osvoje drugi set i stignu do izjednačenja, a potom i preokreta.

Srpkinje su u četvrtom setu zaigrale mnogo bolje i energičnije i na krilima takve igre dobile su tu deonicu i izborile taj-brejk. U odlućujućem petom setu naše igračice su se držale sve do završnice, kada su stale, što su Kanađanke iskoristile i stigle do trijumfa. 

Najefikasnije u našem timu bile su Aleksandra Uzelac i Ana Bjelica sa po 18 poena. Selekciju Kanade su do pobede vodile Hilari Hau sa 24 i Aleksa Grej sa 23 poena.

Naše odbojkašice takmičenje u Ligi nacija nastavljaju od 13. do 18. juna u Brazilu, kada će igrati sa domaćom selekcijom, Japanom, Tajlandom i Hrvatskom. Tokom ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri nedelje, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice. Mesto na finalnom turniru izboriće osam najbolje plasiranih selekcija.