07.06.2023.

22:22

Foto: pauver lifting savez

Sport

ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO I BENČ-PRESU! Oboren rekord po broju takmičara, JEDAN PODATAK POSEBNO ZANIMLJIV

Takmičenje je organizovao Powerlifting klub „Disciplina“ iz Rakovice, pod pokroviteljstvom Powerlifting saveza Srbije, dok je takmičenje pomogla i Gradska opština Rakovica.

Na takmičenju je učestvovalo 127 takmičara iz 25 klubova iz čitave Srbije što je rekord po brojnosti. Zanimljivo je da 35 odsto takmičara čine žene, što govori da je ovaj sport sve popularniji među damama.

Organizatori takmičenja uručili su plaketu namenjenu predsedniku Gradske opštine Rakovica Milošu Simiću za doprinos razvoju rowerlifting sporta.

Plaketu je u ime predsednika primio šef Kancelarije za mlade GO Rakovica Aleksa Đorđević. Plaketu je dobio i direktor Javnog preduzeća „Poslovni centar Rakovica“, Novica Barjaktarović.

Zanimljivo je da je ovo peto veliko rowerlifting takmičenje koje se održava u Rakovici. Dva trofeja Beograda u disciplini benč-pres održana su 2018. i 2019. godine. U 2020. godini u Rakovici je održano državno prvenstvo u ovoj disciplini, dok je prošle godine održano državno prvenstvo u sve tri discipline (benč-pres, čučanj, mrtvo dizanje).

1. Najbolji subjunior na takmičenju bio je Matija Simić, subjuniorka Bojana Vukadinović 

2. Najbolji juniori su Teodor Takovac i Elena Mijatović 

3. Najbolji seniori Stefan Milanović i Dragana Kulaš

4. Najbolji master takmičari Milan Smiljanić i Danijela Kršanin.

1. mesto osvojio je Powerlifting Sever  iz Sombora

2.  mesto Iron Republic Beograd 

3. mesto PLK Disciplina iz Beograda

Učešće je uzeo i naš proslavljeni paraolimpijac Petar Milenković koji je po relativu proglašen za najboljeg takmičara. 

Za deset dana dva člana reprezentacije Srbije nastupiće na Svetskom prvenstvu na Malti koje se održava od 11 do 18 juna. Učešće u ime Srbije uzeće Aleksandra Aranitović i Milan Smiljanić. 

Najveće šanse za prvu svetsku seniorsku medalju ima naša najbolja takmičarka Aleksandra Aranitović treća sa evropskog prvenstva u Poljskoj. 

Nakon Malte  reprezentacija Srbije u disciplini benč pres boriće se u Francuskoj na Evropskom prvenstvu koje se održava u julu ove godine