Autor: Informer.rs

17.06.2023.

09:45

Foto: EPA

Sport

KO ĆE BITI ŠAMPION EVROPE? Nenadić lovi TITULU za Pariz Sen Žermen, Barsa brani trofej, a KIELCE i MAGDEBURG vrebaju "iz zasede"!

Pre dve nedelje dobili smo šampiona Evrope u fudbalu i vaterpolu, nešto ranije u košarci i odbojci, a ovog vikenda saznaćemo ko je prvak Starog kontinenta u rukometu budući da je danas i sutra na programu fajnal for EHF Lige šampiona u Kelnu. 

Došlo je vreme da se i u rukometu svode računi, a uoči polufinalnih susreta koji su na programu danas, samo je jedno sigurno - favorita nema! Pokazao nam je rukomet kroz istoriju da i autsajderi mogu do titule, da utakmica nije završena sve do poslednjeg zvižuka, te nema sumnje da nas u Kelnu očekuje četiri veoma zanimljive utakmice. 

Informer

Čast da otvore program imaće aktuelni šampioni Evrope - rukometaši Barselone koji će u prvom polufinalu igrati protiv jedinog nemačkog predstavnika Magdeburga. Prošlogodišnji osvajač Bundeslige izborio je završni turnir nakon dramatičnog dvomeča protiv Visle Plok i nema sumnje da će nošeni sjajnom atmosferom sa tribina biti silno motivisani da napadnu titulu. 

Sa druge strane, Barselona želi da odbrani trofej budući da je kostur šampionske generacije od prošle sezone ostao na okupu. Aleks Abeljo, Hampus Vane, Ludovik Fabregas, Dika Mem i ostali su stigli u Keln i spremni su za napad na novi tutlu. 

Informer

U drugom polufinalu Srbija će imati svog jedinog predstavnika - Petra Nenadića. Jedan od najboljih rukometaša današnjice pokušaće Pariz Sen Žermenu da donese prvi titulu u istoriji kluba, ali je pred Svecima izuzetno nezgodan zadatak budući da neće računati na povređenog Nikolu Karabatića. 

Zadatak neće biti lak budući da će im rival od 18 časova u Lankses areni biti Kielce. Četa koju sa klupe predvodi trofejni Talant Dušebajev stigla je u Keln sa namerom da osvoji novu titulu uprkos svim finansijskim problemima koji su ih pratili ove sezone. Moguće je da Španac vodi po poslednji put Kielce na završnom turniru Lige šampiona, a generacija čiji su članovi Artsem Karalek, ALeks i Danijel Dušebaev, te Andreas Volf na golu mogla bi da se oprosti titulom od dresa poljskog velikana. 

Informer

Prvo polufinale između Magdeburga i Barselone na programu je od 15 časova, drugi meč igra se od 18, a utakmice za treće mesto i finale na programu su u nedelju.