Autor: Informer.rs

20.06.2023.

17:30

Foto: Rukometni savez Srbije

Sport

SUROVA SRBIJA SLAVILA NA STARTU SVETSKOG PRVENSTVA: Orlići TRIJUMFALNO krenuli u pohod na TITULU!

Donela je četa Đorđa Teodorovića veliku radost Srbiji kada su prošle godine na Evropskom šampionatu osvojili bronzanu medalju. Juniorski reprezentativci ovog leta okupili su se kako bi pokušali da ponove isti rezultat na planetarnoj smotri u Grčkoj i Nemačkoj, a početak - obećava. Orlići su ubedljivom pobedom otvorili učešće na Svetskom prvenstvu pošto su u prvom kolu grupe G nadigrali Čile sa 41:13 (19:7). 

Da su dometi juniorske reprezentacije na Svetskom prvenstvu visoki bilo je jasno još tokom priprema. Selektor Teodorović je to potvrdio u najavi takmičenja za "Informer", a potvrda kvaliteta stigla je već u prvom kolu. Istina, nije Čile rukometni "bauk", ali pobeda od bezmalo 30 razlike pravi je zamajac za nastavak takmičenja. 

Pre svega sjajnom odbranom Orlići su na startu utakmice napravili osetnu prednost. Branko Predović i Nikola Zečević bili su nepremostiva prepreka za Čileance, a iz sjajne defanzive raspucao se Mateja Dodić. Srbija je povela sa 10:1 i tada je pitanje pobednika bilo rešeno. 

Informer

Teodorović je u drugom poluvremenu dao šansu svim momcima, nešto manju minutažu imao je pivotmen Vojvodine - Luka Rogan, a šansu na Svetskom prvenstvu sjajno je iskoristio Milija Papović koji je bio najefikasniji igrač susreta sa šest golova. Pratili su ga Dušan Šmigić i Veljko Čabrilo sa po pet, dok su Vojin Čabrilo i Igor Milovanović četiri puta tresli mrežu nemoćnih Čileanaca. 

Orliće već sutra od 19:45 očekuje drugi meč u Atini, rival će biti selekcija Maroka koja je danas doživela poraz od Islanda - 17:15. Nakon duela sa Afrikancima našu reprezentaciju očekuje dan pauze, a onda i derbi grupe G protiv Vikinga.